Ana SayfaGenelGELENEKSEL SÜTLÜ TARİFLER

GELENEKSEL SÜTLÜ TARİFLER

Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Yarım saat ılık suda bekletilen pirinci bol su ile yıkayıp süzün. Bir bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı su ile ezip ilave edin.Beş dakika daha karıştırarak kaynatın. Yumurta sarısını ayrı bir kap içerisinde çırpı, bir kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Biraz daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.Sütlacı kaplara paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyin.Sütlaçların üzeri pembeleşince fırından çıkartıp,üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR