Ana SayfaGenelEn Sevilen 5 Ana Yemek Tarifi

En Sevilen 5 Ana Yemek Tarifi

Türk mutfağı o kadar zengin ki ana yemek çeşitleri saymakla bitmiyor. Ancak biz sizlere sadece 5 ana yemekten söz edeceğiz. Bunlar en sevilenler olduğundan hiç tanımadığınız misafirleri ilk kez yemekte ağırlayacağınız zamanlarda bile gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Türk mutfağı o kadar zengin ki ana yemek çeşitleri saymakla bitmiyor. Ancak biz sizlere sadece 5 ana yemekten söz edeceğiz. Bunlar en sevilenler olduğundan hiç tanımadığınız misafirleri ilk kez yemekte ağırlayacağınız zamanlarda bile gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

1. Mantar sote

Şipşak hazırlanabilen ve mantarın en leziz hallerinden biri olan mantar sote yemeğini istisnasız herkes severek tüketiyor. Mantarı çok sevmeyenlerin bile zorlanmadan yiyebildiği mantar sote yemeğine mutlaka sebze çeşitlerinden de eklemelisiniz. Evde hangi sebzeler varsa ekleyebileceğinizi unutmayın. Bu sayede sebzeleri değerlendirme şansınız da olacak. Mantar soteye baharat çeşitlerinin de çok yakıştığını ekleyelim.

2. Fırında kaşarlı karnabahar

Karnabahardan nasıl ana yemek yapılır sorusunun en lezzetli yanıtı fırında kaşarlı karnabahardır. Bu özel ve besleyici sebzeyi en leziz forma sokabilmek ve eşsiz bir ana yemek hazırlamak için bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. Bu püf noktaları yemek.com adresine tıklayarak öğrenin. Sizler için sıraladığımızdan çok daha fazla sayıda ana yemek tarifleri de karşınıza çıkacak. Özellikle sebze yemeklerine dair püf noktaları mutlaka gözden geçirin.

3. Yoğurtlu fellah köftesi

Köfte içeren yemek çeşitleri arasında en beğenilenlerden biri yoğurtlu fellah köftesi oluyor. Konuklarınız için de ideal bir seçenek olduğundan listemize bu özel yemeği de ekledik. Yoğurt ile servis edildiğinden sunuma hazırlamak için uzun uğraşlar vermeniz gerekmiyor. Çocukların da severek tükettiği bir yemek olduğunu ekleyelim. Malzeme listesi ve tarif için yemek.com adresine tıklamanız kafi!

4. Patates graten

Menüde patatesli bir yemek olsun diyorsanız size ısrarla patates graten yemeğini önerebiliriz. Çünkü patatesin kızartmasından sonra en lezzetli hallerinden biri kuşkusuz graten yemeğidir. Misafirler için de uygun bir ana yemek olabilir. Fırın yemeklerinin kendine has lezzetini de düşündüğünüzde menünüzde rahatlıkla yer verebileceğiniz bir lezzet olduğu sonucuna varabilirsiniz.

5. Barbunya

Hafif bir yemek çeşidi olması nedeniyle zeytinyağlı yemeklerin kraliçesi olan barbunyayı da listemize ekledik. Dilerseniz içerisine kıyma ilave edebilirsiniz. Sadece barbunya kullanabilir ya da küp küp doğradığınız havuç ve patatesler ile çok daha renkli bir görünüm almasını da sağlayabilirsiniz. Barbunya yemeğinin en doğru tarifini ise yemek.com adresinde bulabilirsiniz. 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR