Köri Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet Soğan
 - 600 gram Tavuk Göğsü
 - 2 yemek kaşığı Köri
 - 1 yemek kaşığı Zencefil
 - 4 diş Sarımsak
 - 270 ml Tavuk Suyu
 - 2 dal Kişniş
 - 2 yemek kaşığı Krema
 - Sıvıyağ
 - Tuz, Karabiber
 
Hazırlanışı:
Tavukları, 1 yemek kaşığı köri, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve kızgın tavada mühürleyin. Kenara alın.Aynı tavada soğanları, sarımsakları ve zencefili soteleyin. 1 yemek kaşığı köriyi ekleyin kokusu çıkınca Tavuk suyunu ekleyin. Kaynayınca tavukları tekrar ekleyin. 10 dakika pişirin.En son krema ekleyin, karıştırın. Servis ederken taze kişniş ile süsleyin. Afiyet olsun !

Kaynak: İdil Yazar