Ana SayfaOdalarBanyo & Mutfak2021 Yılının Mutfak Trendleri

2021 Yılının Mutfak Trendleri

Son birkaç ayda hepimiz tek bir konuda aynı fikre sahip olduk: Mutfak evin en önemli parçası! Covid-19 ile birlikte hepimiz mutfakta o kadar fazla vakit geçirdik ki, bu alanın kesinlikle evimizin en önemli ve en keyifli parçası olduğunu anladık. Bu küçük alan bizim restoranımız, dost canlısı kafemiz ve mis kokulu hamur işlerini pişirdiğimiz fırınımız oldu.

Mart ayından bu yana mutfaklarımız bizim için çok fazla şey yaptı. Ve şimdi onları ödüllendirme sırası bizde.

2021 yılının mutfak trendlerini derledik.

#1 Geniş mutfak tasarımları

En iyi mutfak dekorasyon görüntüsü

Bu yıl mutfaklar alanları büyüyecek! Hepimiz eve kapandığımız için mutfak kullanan kişi sayısı da artmış bulundu. Bu nedenle bu yıl geniş mutfak tasarımları ön planda olacak. Hareket alanının genişlemesi, mutfağı daha verimli bir şekilde kullanmaya yardımcı olacak.

#2 Büyük depolama alanları

Modern mutfak dekorasyon fikirleri

Mutfaklarda her yeri dolaplarla kaplama dönemi azalıyor. Bunun yerine dolapların iç hacimleri genişletilecek ve mutfaktaki kargaşa görünüm yok edilecek.

#3 Koyu renkler yükselişte

Geniş mutfak dekorasyon fikirleri

Geçtiğimiz yıllarda renkli mutfak tasarımları yükselişe geçmişti. Her tasarımcı ve ev sahibi, evlerine renk katmak için mutfağı tercih etti. Bunun nedeni de salon ve yatak odası gibi alanlarda nötr tonlarının kullanılması olabilir. Ancak bu yıl mutfaklara koyu renkler hâkim olacak. Ayrıca damarlı mermer detaylar da bu yıl mutfak trendleri arasında görülüyor.

#4 Nötr renkler

2021 mutfak tasarımları

Tabii ki renklere olan ilgi hiçbir zaman azalmayacak. Ama yine uçuk kaçık renkler yerine daha sakin nötr tonlar hakim olacak.

#5 Ahşap detaylar

Mutfak tsarmları 2021

2021 yılında bembeyaz mutfaklar yok olacakmış gibi görünüyor. Lekeli ahşaplar, doğadan ilham alan renkler ve metal vurgularla kaplanmış dolaplar her ne kadar geçmişe çağrışım yapsa da, tamamen modern bir görünüm yakalayacak.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR