Ana SayfaGenelYAZ TAZELİĞİ

YAZ TAZELİĞİ

Mandalina Reçeli Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo mandalina
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu

Hazırlanışı:

Bir kilo mandalinayı ortasından keserek limon sıkacağında suyunu sıkın. Suyu sıkılan mandalinaların kabuklarının hepsini ince şeritler halinde doğrayın. Mandalina kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini kaplayacak kadar su dökerek kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynayan mandalina kabuklarının suyunu süzün ve üzerine tekrar su koyarak bu işlemi üç defa tekrar edin. Bu sayede mandalina kabuklarının acısı tamamen gitmiş olacak. Son kaynatma suyunu ise reçel içerisinde kullanabilirsiniz.

Reçel tenceresine bir bardak su, bir kilo mandalinanın suyu ve toz şekeri koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak toz şekeri eritin. Kaynamaya başlayınca, içerisine yumuşamış olan mandalina kabuklarını ilave edin. Reçeliniz kaynadıkça mandalina kabuklarının rengi de şeffaf bir hal almaya başlayacak. Tam bu esnada içine kokusunu yada aromasını sevdiğiniz karanfil ya da yıldız anason ekleyebilir veya çok az muskat rendeleyebilirsiniz. Önemle dikkat edilmesi gereken ise kaynarken reçelin üzerinde biriken köpükleri tahta kaşıkla her seferinde sıyırmanız. Kaynayan reçeliniz koyu bir kıvam aldıktan sonra hazır olup olmadığını kontrol edin. Reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım da limon suyu ile kaynatın ama daha fazla değil. Soğumadan kavanozun içerisine dikkatlice doldurun. Kavanozun içinde yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin ve kapağını sıkıca kapatın, hava almaması çok önemli. Sonrasında reçel kavanozunu ters çevirerek soğumaya bırakın. Bir tam gün boyunca dinlenen mandalina reçelini, ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.

stuff.co.nz

Kaynak: Özlen Çopuroğlu

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR