TOP

FARKLI TARİFLER

Patlıcanlı Makarna Tarifi

Malzemeler :

  • 3 tane Domates
  • 1 Soğan
  • 3 yemek kaşığı Yeşil Zeytin
  • 6 yemek kaşığı Lor Peyniri
  • 2 adet Patlıcan
  • 250 gram Makarna
  • Tuz, karabiber
  • Zeytiyağı

Hazırlanışı:

Patlıcanları küçük küçük doğrayın yarım saat tuzlu suda bekletin. Kuruladığınız patlıcanları, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın  üzerine zeytinyağı gezdirin 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Renk alınca domatesleri ekleyin. Biraz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. Makarnalarınızı al-dente haşlayın. Sosunuzun içine patlıcanları, zeytinleri, peyniri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra haşladığınız makarnaları da ekleyin. Afiyet olsun!

foodandwine.com

Kaynak : İdil Yazar

gizema@groupmedya.com