TOP

EN ÇOK SEVİLEN TARİFLER

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet Soğan
  • 600 gram Tavuk Göğsü
  • 2 yemek kaşığı Köri
  • 1 yemek kaşığı Zencefil
  • 4 diş Sarımsak
  • 270 ml Tavuk Suyu
  • 2 dal Kişniş
  • 2 yemek kaşığı Krema
  • Sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Tavukları, 1 yemek kaşığı köri, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve kızgın tavada mühürleyin. Kenara alın.Aynı tavada soğanları, sarımsakları ve zencefili soteleyin. 1 yemek kaşığı köriyi ekleyin kokusu çıkınca Tavuk suyunu ekleyin. Kaynayınca tavukları tekrar ekleyin. 10 dakika pişirin.En son krema ekleyin, karıştırın. Servis ederken taze kişniş ile süsleyin. Afiyet olsun !

cookingclassy.com

Kaynak: İdil Yazar

gizema@groupmedya.com