Ana SayfaGenelAROMALI SERİNLİK

AROMALI SERİNLİK

Güllü Limonata Tarifi

Malzemeler:

Gül şurubu için;

340 gram toz şeker

375 ml su

125 ml bitkisel gül çayı ya da 2 çorba kaşığı kurutulmuş yenilebilir gül

Limonata için;

450 ml taze sıkılmış limon suyu

2 çorba kaşığı gül şurubu

İstediğin kadar buz

Bardakları süslemek için limon ve kurutulmuş güller

Hazırlanışı:

Şeker, su ve gül yapraklarını orta ateş bir tencerede şeker eriyene kadar karıştır. Daha sonra oda sıcaklığında soğut. Gül yapraklarını ayırarak süzün ve mümkün olduğu kadar lezzet elde etmek için yaprakları ez. Eğer gül çayı kullanacaksan önce çayı hazırlayıp sonra şeker eriyene kadar pişir. Bir sürahi yardımıyla limon suyu ve gül şurubunu karıştır. Buz küpleriyle birlikte sürahiye koy ve yuvarlak kesilmiş limon ile gülleri ekle.

Kaynak: İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilistan Shipman

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR