Ana SayfaLezzetYULAFLI KAHVALTI ÖNERİLERİ

YULAFLI KAHVALTI ÖNERİLERİ

Pandemi döneminin durağan akışında birçoğumuz gibi siz de ana öğünlerinizi küçültüp ara öğünlerinizin sayısını artırarak yeni bir denge kurmayı denediniz mi? Peki ya kahvaltı seçimleriniz nasıl değişti? Özlen Çopuroğlu’nun uzun süre tok tutan, lif ve protein deposu yulaflı kahvaltı önerilerinin üçünü derledik.

#1 Meyveli pişmiş yulaf

Mevsim meyveleri ile çeşitlendirebileceğiniz bu tarif oldukça pratik ve besin değeri yüksek bir alternatif. Malzemeler: 4-5 kaşık yulaf, 1 su bardağı süt ve taze meyveler. Yulafı süt ile birlikte lapa kıvamında pişirin. Verilen malzeme miktarını istediğiniz gibi azaltabilir ya da ilave süt ve yulaf ekleyebilirsiniz. Yulaf lapa kıvamına geldiğinde ocaktan alıp üzerine dilediğiniz mevsim meyvelerini ilave edin. Biz içine bademi de çok yakıştırdık.

#2 Yaban mersinli yulaflı gevrek

 Malzemeler: İstenilen miktarda süt ya da vanilyalı soya sütü (yaklaşık 250 ml), yarım su bardağı su, 1 tutam tarçın ya da 1 tutam kakule, 4 çay kaşığı bal, istenilen miktarda yulaf (yaklaşık 5-6 kaşık) ya da tam tahıl gevreği, üstüne istediğiniz miktarda yaban mersini, frambuaz ya da çilek. Öncelikle orta boy sos tenceresine sütü ve suyu koyup kaynatın, baharatları ekleyin. Kaynadığında yulafı ya da tahıl gevreğini ekleyin ve karıştırarak pişirin. Servis ederken üzerine bal ve meyveleri ilave edin.

#3 Muzlu ballı yoğurt

Ara öğün olarak da değerlendirebileceğiniz bu lezzetin ölçülerine dilediğiniz gibi eklemeler yapabilirsiniz. Malzemeler: 1 kâse yoğurt, 2 kaşık yulaf, bal, muz ve tarçın. 1 kâse yoğurdun içine yulaf ekleyip üzerine bal dökün. İçine muzu dilimleyin ve üzerine tarçın serpin. Dilerseniz kuru meyveler ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Hazırlayan: Julen Tunç

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR