Ana Sayfaİlham VerenlerSICAK VE SAMİMİ BİR YILBAŞI SOFRASI

SICAK VE SAMİMİ BİR YILBAŞI SOFRASI

Bir yılın daha sonuna geldik. Yeni başlangıçların heyecanı sardı dört bir yanımızı. Erken yılbaşı kutlamaları başladı bile. İç Mimar Saadet Abdik’in İlknur Abdik ile birlikte hazırladığı yılbaşı sofrasına konuk olduk.

Yılbaşı sofranızın konseptinden bahseder misiniz? İlham kaynaklarınız neler oldu? 

Saadet Abdik: Yeni yıl soframızı, belirgin hatlara sahip, klasik ve şık bir tarzda olan ve hazırladığımız eşsiz lezzetleri misafirlerimize sunmak için tüm detayların değerlendirdiği ünik bir konsept olarak tanımlayabiliriz. Bu tarzı uygularken, yemek takımlarından kullandığımız diğer ürünlere kadar pek çok parçanın birbirlerini tamamladığı bütünlük oluşturan bir masa düzeni tasarladık. Hem geleneksel hem de yenilikçi fikirlerden ilham aldığımızı söyleyebilirim.

Loş bir atmosferde şık ve sıcaklık hissini yayan bir atmosfer göze çarpıyor. Davet sofranız kaç kişiyi ağırlıyor? 

S.A.: Tam da sizin bahsettiğiniz gibi samimi bir ortam yarattık ve soframızda toplam sekiz misafirimizi ağırladık.

Davet sofranızda yer verdiğiniz ürünler neler?

S.A.: Sofra düzenimizde pek çok ürün kullandık. Tabaklar, Versace. Çatal-bıçak-kaşık takımı, Christofle. Özel üretim şamdanlar gümüş kaplama. Mumları Vakko Home’dan seçtik. Renkli kristal bardak ve kadehler Murano marka. Masa örtüsü ve peçeteler Pas de Duex Home.

Yılbaşı sofranızdaki çiçek aranjmanlarından bahseder misiniz?

S.A.: Çiçek ve aranjmanlarını Maçka’da şubesi bulanan ve butik hizmet veren Burcum Flowers’tan temin ettik. Kırmızı ve yeşilin muhteşem uyumunu yansıtan ve yeni yılda şans getirmesi dileğiyle gül ve kokina çiçeği başta olmak üzere çeşitli aranjmanlar kullandık. Çiçek ve aranjmanlarının masanın bütünü ile uyum sağlaması için lame ve dore renklerde olmasına ayrıca özen gösterdik.

Atıştırmalık ve yiyeceklerin seçiminde ve sunumunda tercihleriniz ne yönde oldu?

S.A.: Misafirlerime ikram ettiğimiz yemek çeşitlerini A Organizasyon firmasından temin ettik. İkram ettiğimiz yemeklerimizin başında yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi ve iç pilav yer almaktadır. Bunun dışında misafirlerimizin damak tadına uygun pek çok kanepe, sıcak ve soğuk meze servisimiz de oldu.

İç Mimar Saadet Abdik ve İlknur Abdik

Hazırlayan: Çiğdem Hasanoğlu

Fotoğraf: Betty Mazlalto

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR