Ana SayfaGenelSAĞLIKLI YAZ SALATALARI

SAĞLIKLI YAZ SALATALARI

Tavuklu Kinoa Salata Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr tavuk göğsü
  • Yarım limon suyu
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 200 gr kinoa
  • 1 adet salatalık
  • 1 demet roka
  • Renk katması için cherry domates
  • Tuz, karabiber, acı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Limon suyunu, köriyi, toz biberi ve bir çay kaşığı zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Jülyen kesilmiş tavukları bu sosla marine edin. Tavuğun lezzetli olması için hazırladığınız karışımın içinde bir saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz bu sosun içine bir tatlı kaşığı kadar soya sosu da ilave edebilirsiniz. Kinoayı pişirdikten sonra biraz soğutun ve derin bir kâsenin içine boşaltın. Doğradığınız salatalığı, yeşil soğanı, domatesi ekleyin ve rokayı da ilave ederek karıştırın. Zevkinize göre zeytinyağı ve tuz ekleyin. Tavukları marinasyon sosuyla birlikte tavada harlı ateşte yaklaşık üç dakika pişirin. Ardından bir su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte tavukları iyice pişirin. Pişen tavukları kinoanın içine boşaltın, karıştırın ve çok bekletmeden servis edin.

thegirlonbloor.com

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR