Ana SayfaLezzetpratik tatlı tarifleri

pratik tatlı tarifleri

Evinizdeki birkaç malzeme ile kısa sürede kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tatlıları tarif listenize almaya ne dersiniz? Özlen Çopuroğlu’ndan özel bardaklar ya da cam kâseler içinde sunabileceğiniz tatlıları derledik.

#1 Bademli ve böğürtlenli muhallebi

Bu pratik tarif ekşimsi tadı ile oldukça hafif bir alternatif. Malzemeler: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı badem ve 250 g böğürtlen. Muhallebiyi hazırlamak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup iyice karıştırın. Karışım kaynamak üzereyken şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek karıştırın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi sunum kaplarınıza paylaştırın ve ılımaya bırakın. Muhallebilerin üzerini böğürtlen ve badem ile süsleyin.

#2 Banana puding

Önerimiz bu tarifi bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlenmeye bırakmanız. Sunum için tatlı bardaklarının yanı sıra kapaklı cam kavanozları da tercih edebilirsiniz. Malzemeler: 1 litre süt (muhallebi için), bisküvileri ıslatmak için tahmini yarım su bardağı kadar ilave süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı buğday nişastası, 2 çorba kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket bebe bisküvisi, 1 paket yulaflı burçak bisküvi, 1 kutu süt kreması, birkaç adet muz ve 1 paket vanilya. Şeker, nişasta, un, yumurta sarılarını ve vanilyayı çırpıcı yardımı ile karıştırarak süte ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduğunda kremayı ekleyip çırpın. Sunum bardaklarınıza, kâselerinize ya da seçtiğiniz kavanozların en altına soğuk sütle ıslattığınız bebe bisküvilerini dizin, üzerine dilimlediğiniz muzları ilave edin ve muzların üzerine muhallebiyi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Sunumdan önce 1 paket yulaflı burçak bisküviyi rondoda un kıvamına gelinceye kadar çekin ve tatlıların üzerine serpin. Dilerseniz üzerine muz dilimleri de ekleyebilirsiniz.

#3 Kakaolu puding

Değişmeyen bir klasik olan kakaolu pudingi meyveler, kuruyemiş ya da ekstra çikolata ile süsleyip lezzetini artırabilirsiniz. Malzemeler: 270 g toz şeker, 65 g kakao, 40 g mısır nişastası, 1 litre süt, 3-4 yemek kaşığı tereyağı, vanilin ya da vanilya özütü ve 1 tutam tuz. Vanilya özütü yerine vanilin kullanacaksanız tüm toz malzemeleri ve vanilini süt ile bir tencereye alın, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar bu şekilde pişirmeye devam edin ve sonra ocağı kapatın. Karışımın buharı üstündeyken 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağını ve vanilin yerine vanilya özütü kullanıyorsanız, vanilya özütünü ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın. Pudingi seçtiğiniz servis kaplarına boşaltın ve soğuduğunda üzerini çikolata parçaları, meyveler ya da toz fındık, badem ve cevizle süsleyin.

Derleyen: JULEN TUNÇ

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR