Ana SayfaLezzetÖzlen Çopuroğlu’ndan Üç pratik kahvaltı tarifi

Özlen Çopuroğlu’ndan Üç pratik kahvaltı tarifi

En sevilen öğünlerden biri olan kahvaltılar için farklı ve pratik lezzetler sunan Özlen Çopuroğlu’ndan sofralarınızı renklendirecek alternatifler derledik. Her zaman hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kolay tarifler, hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olmaya da aday.

#1 Biberli yumurta

Hazırlarken arzu ettiğiniz renkteki dolmalık biberi kullanabilirsiniz. Malzemeler: Kırmızı, sarı, yeşil dolmalık biber, yumurta ve kızarmış tost ekmeği. Biberleri geniş yerlerinden yuvarlak dilimleyip kızgın yağ sürülmüş tavaya koyun ve ortasına yumurtayı kırın. Yumurta kalıbı olarak kullandığınız biberle birlikte yumurtayı pişirin ve spatula yardımıyla kızarmış ekmeğin üzerine alın. Yanında yeşillikler, salatalık ve domatesle servis edebilirsiniz.

#2 Focaccia ekmek

İtalyan mutfağına ait dışı kıtır, içi yumuşak bu ekmeğin leziz kokusu evinizi saracak. Malzemeler: 350 ml su, 500 g un, 45 g maya, 10 g tuz, 20 ml zeytinyağı, kuru domates, dilimlenmiş zeytin, taze kekik, biberiye ve üzerine sürmek için zeytinyağı. Su ve mayayı bir kapta karıştırın. Un, tuz ve zeytinyağını ilave edin. Domates, zeytin ve kekiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla veya elinizle karıştırarak yoğurun. Fırın kabına yayıp elinizle şekil verin. 20-25 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine biberiye serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine zeytinyağı sürüp yağı çekmesini bekleyin.

#3 Yoğurtlu yulaf

Sağlıklı ve pratik bu tarifte istediğiniz meyvelerle farklı seçenekler yaratabilirsiniz. Malzemeler: 3-4 kaşık yulaf, 4 kaşık yoğurt, farklı meyveler. Yoğurdu tercih ettiğiniz meyve ile birlikte blender’dan geçirin. Yulafın üzerine ilave edin. 3-4 dakika içinde yulaf yumuşayacaktır. Üzerine meyve dilimleri ve tarçın ekleyebilirsiniz.

Derleyen: Julen Tunç

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR