Ana SayfaLezzetÖzlen Çopuroğlu’ndan lezzetli kış kahvaltıları

Özlen Çopuroğlu’ndan lezzetli kış kahvaltıları

Yüzünü gösteren güneşe karşı üzerinizde paltolarınız ve battaniyeleriniz ile bahçede keyifli bir kış kahvaltısına ne dersiniz? Özlen Çopuroğlu’ndan bahçe kahvaltılarınız için üç pratik öneriyi derledik. Termoslarınızı ve porselen bardaklarınızı hazırlamayı unutmayın.

#1 Sıcak çikolata

Açık hava kahvaltınız için çay ve kahveyi bol bol demlemeyi ihmal etmeyin. Alternatif bir öneri arayanlar için ise Aztekler’den bu yana kokusu ve tadı var olan çikolata var. Malzemeler: 2 çorba kaşığı kakao, 10-12 kakule tanesi, 1 bardak kıyılmış bitter çikolata, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 litre süt ve çubuk tarçın. Çubuk tarçınlar hariç tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve istediğiniz koyuluğu elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bardaklara çubuk tarçınları koyun ve üzerine sıcak çikolatayı dökerek servis edin.

#2 İspanyol omleti

Tortilla de patatas, İspanyol omleti ya da patatesli omlet, adına siz ne derseniz deyin, bu omlet İspanyol mutfağının en sembolik yemekleri arasında. Patates ve yumurtaya ek olarak bölgeden bölgeye farklı olarak içine soğan da eklenebiliyor. Malzemeler: 3 adet orta boy patates, 6 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karabiber ve yeterince tuz. Patatesleri soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede kızdırın, patatesleri ilave edin ve ara sıra karıştırarak kavurun. Yumurtaları büyük bir kâsede içine tuz ve karabiber ekleyerek çırpın ve kavrulan patateslerin üzerine dökün. Altı piştikten sonra düz bir tabak ya da kapak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafı da iyice pişirin. Dilerseniz yumurta karışımına ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

#3 Pankek

Farklı reçeller, kuru meyveler veya bal ve ceviz ile servis edebileceğiniz pankekleri özel şekilli pankek tavaları ya da kalıpları ile pişirerek çocuklar için eğlenceli bir sunuma da dönüştürebilirsiniz. Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 tutam tuz, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve yarım limonun suyu. Derin bir kapta yumurta, süt, limon suyu ve sıvı yağı çırpın. Un, kabartma tozu, pudra şekeri ve tuzu ilave edip akışkan ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Karışımı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Krep tavasını ya da kalıbını yağlayın ve ısınınca krep hamurundan 1 kepçe dökün. Hafif pembeleşinceye kadar ters düz ederek iki yüzünü de pişirin.

Julen Tunç

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR