Ana Sayfaİlham VerenlerMUTFAKTAN SOFRAYA STAUB İLE İDİL YAZAR’IN EVİNDEYİZ

MUTFAKTAN SOFRAYA STAUB İLE İDİL YAZAR’IN EVİNDEYİZ

Staub’un zamansız birer klasiğe dönüşen ürünleri İdil Yazar’ın mutfağından çıkan lezzetlerle buluştu ve şefin renkli evinin salonunda bizler için hazırladığı şık sofrada yer buldu.

Staub’un demir döküm tencereleri.

İlk durağımız İdil Yazar’ın videolarından aşina olduğumuz Bebek’teki bol neşeli mutfağı. Şef, Staub ürünleriyle Marie Claire Maison okurları için leziz bir Sevgililer Günü menüsü hazırladı burada bizlere…

Yavaşça ve aromasını kaybetmeden pişirilmiş bir güveç veya bütün vitamini koruyan sebze yemekleri için İdil Yazar’ın bizim için tercihi Staub’un demir döküm tencerelerinden yana.

Pandemi koşullarında hepimiz evlerimizin mutfağında daha çok vakit geçiriyoruz. Haliyle elimizin altındaki ürünlerin hem görsel hem de fonksiyonel olarak çok yönlü olması gibi konular artık önceliklerimizin arasına girdi. Yemek yaptığımız tencere, fırın kabı gibi ürünleri sofraya taşıyabilmek, onları sofra stilimizin bir parçası olarak kullanabilmek artık çoğumuzun daha çok tercih ettiği bir yaklaşım. Tam bu noktada bize bugün Staub’un her stile uyum sağlayabilecek renk seçenekleriyle hayat kurtaran döküm tencereleri ve aksesuarları eşlik ediyor.

Sezonun en trend renkleri arasındaki bordo staub tencere koyu tonlarıyla hem rustik hem de romantik sofranın tamamlayıcısı.

Koyu tonlarda hazırladığı hem rustik hem de romantik sofra için İdil Yazar’ın tercihi sezonun trendleri arasında yer alan Staub’un bordo tonlarındaki koleksiyonundan yana oluyor. Hazırlıklarımız tamamlandığında İdil Yazar’ın menüsündeki Beef Bourguignon ve Cranberry&Cevizli Pilav sofrada yerlerini alıyor.

Kırmızı kalpli seramik kaplar, bordo tencere ve yeşil seramik kâse Staub marka. Keten masa örtüsü ve keten peçeteler H&M Home. Çatal kaşık takım, sürahi ve bardaklar Zwilling’den alınmış, çiçek aranjmanı ise Misk Floral’a ait

Rosenthal marka yemek takımına Zwilling’den aldığı Schott-Zwiesel marka Sensa kadeh takımları ve Zwilling marka çatal kaşık bıçak takımı eşlik ediyor. Misk Floral Cafe’nin hazırladığı çiçek aranjmanı masaya romantik bir dokunuş sağlıyor. H&M Home marka keten masa örtüsü ve keten peçeteler ham dokunuşlarla sofraya bir denge getiriyor. Yemek masasının hemen arkasındaki ahşap dolap ise Mudo Concept. Yemek masasının olduğu bölümden sola doğru döndüğümüzde tüm enerjisiyle bizi oturma odası karşılıyor. Burası İdil Yazar’ın güler yüzüyle uyuşan ve evin kalanı gibi gerçekten yaşayan bir alan.

Mudo Concept’ten alınan kadife L koltuğun hemen üstünde Ata Berenjian imzalı tablo yer alıyor. Orta sehpa mumlar, bitkiler ve objelerle dekore edilmiş.

Aslında kalabalıktan uzak diyebileceğimiz oturma odası rafine bir şekilde farklı dokuları ve desenleri bir araya getiriyor. Salonun başrolünde kuşkusuz Ata Berenjian imzalı tablo ve Yonca Karakaş imzalı fotoğraf var. Bu iki eser alanın renk paletinin altını çiziyor. Üst üste gelen dokular ve desenler sıradan olmaktan çıkaran detayları içinde barındırıyor. Duvarları dolduran tablolar, köşede yer alan kütüphane ve sehpanın üzerindeki objelerle her alan kendi içinde keşfedilmeyi bekleyen detaylara sahip. Oturma alanındaki mavi kadife L koltuk, orta sehpa, minderler ve halılar Mudo Concept’ten alınmış.

Beef Bourguignon Tarifi

Malzemeler:

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• 170 gr doğranmış füme kaburga

• 1 kg dana kuşbaşı

• 2 adet havuç

• 5 diş sarımsak

• 12 adet arpacık soğan

• 2 yemek kaşığı un

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 2 bardak kırmızı şarap

• 5 bardak et suyu

• 2 dal taze kekik

• 2 adet defne yaprağı

• 300 gr mantar

• Tuz&karabiber

Adımlar:

Yağı kızdırdıktan sonra füme eti kavurun ve bir kenara alın. Sonrasında ilk olarak etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip mühürleyin. Kekik, soğan, havuç ve sarımsağı ekleyip kavurduktan sonra un ilave ederek kavurmaya devam edin. Karışıma önce domates salçası, 1-2 dakika sonra kırmızı şarabı ekledikten sonra 5 dakika pişirin. Et suyu ve defne yaprağı ekleyip kısık ateşte 2 saat pişirin, ocaktan almadan 15 dakika önce mantarları ekleyin ve bir süre dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Cranberry & Cevizli Pilav tarifi için İdil Yazar’ın ve Marie Claire Maison’un Instagram hesabını takip ediniz!

@marieclairemaisontr

@idilyazar

Hazırlayan HAZAL BALASAR

Fotoğraf ERHAN TARLIĞ

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR