Ana SayfaGenelGELENEKSEL TATLAR

GELENEKSEL TATLAR

Fındıklı Güllaç Tarifi

Malzemeler:

  • 8 adet güllaç yaprağı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık

Hazırlanışı:

Tencereye sütü ve şekeri koyup kaynatın, istenilen sıcaklık elde edilince vanilyayı ekleyin ve karıştırın, güllaç yapraklarını bir tepsiye alıp üzerine hazırlanan sütü gezdirerek dökün, ikinci kat güllaç yapraklarını serip aynı şekilde şekerli ılık sütten dökün, üçüncü güllaç katını da koyun, iri dövülmüş fındığı arasına serpin, tekrar güllaç yaprağı koyun, sütü gezdirin bir yaprak daha koyun yine sütü gezdirin, bir yaprak daha koyup yine sütü gezdirin ,sütü biraz çekince kare kare dilimler halinde kesin ve buzdolabında bir saat bekletin, soğuduktan sonra üzerini fındık ve çilek ile süsleyebilirsiniz.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR