Ana SayfaDekorasyonKAÇIŞ NOKTASI

KAÇIŞ NOKTASI

 

 

 

 

 

Popüler semtin kalabalığına ve karmaşasına yakın ama bir o kadar da şehirden kaçış hissi veren bir atmosferdeyiz.

Küçük Bebek’te meydana bakan apartmanlardan birinde çatı dubleksi olarak konumlanan evin iç mekân ve mobilya tasarımı üretimiyle birlikte tamamen Çizge Mimarlık’a ait. Evin giriş katı salon, mutfak, misafir tuvaleti ve özel banyolu misafir yatak odasından oluşuyor. Üst katta terasa bakan minik bir oturma bölümü ile onun mutfak nişi, özel banyolu ana yatak odası ve kapalı balkondaki jakuzi bölümü bulunuyor.

“İç mimari projede tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülüp tasarlanmış olan evde amaç, eğlenceli, dinamik, şaşırtıcı ve bir o kadar da konforlu bir yaşam alanı yaratmaktı” diye anlatmaya başlıyor, biri mimar diğeri de iç mimar olan Konur kardeşler. “Konum itibari ile aydınlık ve ferah olan evde koyu tonları kullanmaktan çekinmedik. Zeminlerde kirli beyaz mermer dokulu granit kullanıp, zemin, duvar ve tavanda beyazın hâkimiyetini sağlayarak mobilya ve aksesuarlardaki koyu renkleri dengeledik. Evin tüm kapılarında, dolaplarda ve mutfakta siyah parlak lake kullanıldı. Salon perdelerinde uçuk bej storlar, köşe bölümde ise siyah kadife perde tercih edildi” diye ekliyorlar.

Salona, siyah parlak çift kanatlı, kavisli, kapıdan girdiğinizde sağ duvarı komple kitaplık, aksesuarlar için özel olarak tasarlanan raflar ve ferforje bar ünitesinin kapladığını görüyorsunuz. “Barın üstünde parlak krom Çizge Mimarlık tasarımı Born bardaklığımız var. Aynı bardaklık mutfakta da kullanıldı ve koridor duvarlarının beton dokusuyla çok güzel bir kontrast oluşturdu. Ev sahiplerinin özel isteği üzerine on kişilik tasarladığımız Line yemek masası salonun en önemli parçası. Siyah lake içine oturtulan özel tek parça mermer tabla ve parlak krom ayaklardan oluşan bu yemek masasını, her biri özel olarak seçilen ve canlı renklerden oluşan sandalyelerimiz tamamlıyor. Duvarda çalışılan grafitti’de kullanılan renk paleti sandalye renkleriyle bütünleşiyor. Alaçatı’dan seçilen antika aksesuarlar ve ev sahibinin seyahatlerden topladığı özel kitaplar yemek masasının arka duvarını dolduruyor” diyor mimarlar.

Salon, arkadaşlarla keyifli ve uzun yemekler yemek, oturmak, televizyon izlemek, şömine kenarında kitap okumak, pencere kenarında oturup karşıdaki yeşillikleri izlemek ve kahve içmek için çok rahat bir ortam şeklinde tasarlanmış. Salonun ölçülerine göre özel olarak tasarlanan geniş siyah kadife L kanepede ergonomi ön planda tutulmuş. Siyah çerçeveli gri keçeden tasarlanan halı, ev sahibinin isim ve soyadının baş harflerini taşıyor. Üçlü orta sehpalar hem kullanım açısından, hem de masif ağaç ve demir birlikteliğinin salona kattığı sıcaklık açısından tamamlayıcı unsur olmuş. Pencere yanında oluşturulan kahve köşesi, kemer formunda tasarlanan ferforje panelle ayrılıyor. Televizyonun yarattığı görüntü kirliliğini yok etmek için salonda sol duvarda komple ayna ünite içine televizyon saklanmış. Duvardaki ayna dokusu da yarattığı yansımalarla mekânı genişletmiş. “Açık mutfak bölümüne masif oyma ayaklı bir bar tasarlanarak koridor bölümü fonksiyonel hale getirildi. Misafir yatak odası çok geniş ve evin diğer bölümleri gibi aydınlık, ferah ve yeşilliğe bakıyor. Odada zemin tamamen açık renk halı ile kaplandı. Evdeki bütünlük bozulmayarak soyunma dolapları da siyah parlak lake olarak cilalandı. Odanın özel banyosunda ev sahibinin isteği doğrultusunda koyu renkler kullanıldı ve ince uzun simetrik aynalar ve apliklerle şıklık yaratıldı. Koridordaki misafir tuvaletinde ise evin genel havasındaki mistik atmosferi destekleyen loş bir ortam yaratıldı. Burada ayna arkasına kemerli bir tuğla duvar baskısı kullanıldı ve baskının iki yanında tasarlanan ahşap sütunlar siyah üniteyi tamamladı” diye ekliyorlar.

Üst kata çıkan merdivenler halı kaplanmış ve yukarı çıkarken ev sahibinin duvara yaptırdığı özel duvar kâğıdı çalışmasıyla karşılaşıyorsunuz. Bu katta terasa bakan aydınlık bir oturma alanı ve minik bir mutfak yer alıyor. “İş odaklı tanışıp sonradan çok yakın dost olduğumuz çok fazla müşterimiz var. Birçok projede birlikte çalıştığımız ve bu evin tadilat ve alt yapı işlerini yapan Ömer Seval sayesinde tanıştığımız ev sahipleri de bizim yakın dostumuz oldu. Oğulları için tasarlattıkları bu ev, bize çok heyecan verdi. İstanbul’da böyle nice keyifli projeler tasarlamak niyetindeyiz… ” diyerek sözlerini tamamlıyor genç mimarlar.

IMG_4412

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR