TOP

YEREL LEZZETLER

Çerkez Mantısı Tarifi

Malzemeler :

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • 120 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre haline getirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.Bir kaseye un ve tuzu alıp harmanlayın. Suyu azar azar ekleyip hamur haline getirin. Gerekirse un, su ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. İçlerine patatesli harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzün. Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Kaynak: lezzet.com.tr

gizema@groupmedya.com