TOP

TARİF: TARÇIN VE BADEMLİ ARMUTLU KEK

Her yeni başlangıç sofrada lezzetli bir kekle kutlanmaya layık. Özlen Çopuroğlu‘nun armut ve tarçının lezzetli uyumunu kanıtlayan kek tarifi, Ocak ayının soğuk günlerine güzel bir başlangıç yapmak için ideal.

İçimizi ısıtacak baharat ve meyvelerden yapılan keklerin tadını çıkarmak için en güzel mevsimdeyiz. Hafif ama lezzetli bir tatlı yapmayı düşünürseniz armut güzel bir seçim olabilir. Hem kokusu hem de lezzeti ile tarçının kış meyvelerine yakıştığı kesin. Ancak bademin de az kalır yanı yok. Öyleyse tarçın, badem ve armut üçlüsünün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan enfes tarifi paylaşıyorum:

Malzemeler sırası ile şöyle: 4 adet sapları yerinde armut, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet çubuk tarçın, 5 su bardağı su. Badem dolgusu için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam vanilya, 3/4 su bardağı krema, 2 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış), 1 çay bardağı toz badem, Tepeleme 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu.

Badem dolgusunu hazırlamak için şeker, vanilya, kabartma tozu, tereyağı, krema, yumurta sarısı, toz badem ve unu mikserle çırpın. Başka bir kapta da yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın ve badem karışımına ekleyin. Armutları, şeker, tarçın ve suyla 15-20 dakika kaynatın. Yumuşayan armutları soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru fırın kaplarına paylaştırdıktan sonra armutları da sapları dışarı kalacak şekilde yerleştirin. 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis edin.

HAZIRLAYAN: MERGİM ÖZDAMAR

seda@mayadijital.com