TOP

Tarif: Sütlü Mantar Çorbası

Alışılmış tariflerin dışına çıkarak sağlıklı ve çok daha lezzetli bir mantar çorbası yapmanın reçetesini Özlen Çopuroğlu‘ndan öğreniyoruz.

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir sebze çorbası yapmayı planlıyorsanız, mantar çok iyi bir seçim olabilir. Kokusu ve lezzeti ile iştah kabartan bu çorba için sizinle oldukça pratik bir reçete paylaşıyorum. Kremanın mantar çorbasına çok yakıştığını biliyorum; ama sağlıklı olması için krema yerine sütle yapılan bu tarifi denemenizi ısrarla öneriyorum.

Çorbanın püf noktası, mantarları karartmadan ve topaklandırmadan pişirmekte saklı. Mantarlı bir şeyler pişirmek isteyince ormana, bahçeye dalıp, kendi mantarlarını toplamak istiyor insan ama ne mümkün. En iyisi siz bildiğiniz ve güvendiğiniz adreslerden alın mantarlarınızı, olur mu?

Malzemeler sırasıyla: 2 su bardağı mantar, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve az miktarda muskat ve zencefil.

Önce mantarları kaynamış suya atıp, haşlayın. Mantarlardan çıkan siyah suyu dökün. Ardından mantarların üstüne 1 adet sıkılmış limon suyunu ilave edip, kararmasını önleyin. Tencerede tereyağını eritin. Daha sonra unu ve sütü tereyağına ekleyip, çırpma teli ile topaklanmadan çırparak kaynatın, koyulaşana kadar karışımı pişirin. Pürüzsüz bir kıvam için bu işlemi yaparken blender kullanmanızı tavsiye ederim. Kaynamış suyu da yavaşça karışıma ilave ettikten sonra iyice kaynatın ve içine limonlanmış mantarları ekleyip, karıştırın.Çorbanın tuzunu ve istediğiniz başka baharat varsa onları da ekleyip 2 dakika boyunca pişirin.

Hazırlayan: Candan Durusöz Akgün

seda@mayadijital.com