Ana SayfaGenelSONBAHAR TARİFLERİ

SONBAHAR TARİFLERİ

Balkabaklı Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

  • 180 gram Bisküvi
  • 1 çay kaşığı Toz Zencefil
  • 4-5 yemek kaşığı Margarin
  • 145 gram Esmer Şeker (2/3 bardak)
  • 1/2 çay kaşığı Tarçın
  • 1/2 çay kaşığı Toz Zencefil
  • Tuz
  • 450 gram Labne
  • 3 Yumurta
  • 1 yemek kaşığı Vanilya Özütü
  • 1 bardak Balkabağı Püresi (500 gram pişmiş, balkabağı)
  • 1 yemek kaşığı Toz Şeker

Hazırlanışı:

Balkabağı püresi için, 500 gram balkabağını fırında pişirin. İlk 3 malzemeyi rondodan geçirin. Kelepçeli kek kalıbının tabanına elinizle bastırarak oturtun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Labneyi 2-3 dakika çırpın. Şeker, zencefil ve tarçını da ekleyin 2-3 dakika daha pişirin. Cheesecake kremasına, yumurtaları karıştırarak teker teker ekleyin, çırpın. Kremaya, balkabağı püresi ve vanilya özütünü ekleyin, düşük devirde çırpın. Hazırladığınız kremayı cheesecake tabanının üzerine dökün. Cheesecake’i ilk 20 dakika 180 derece fırında, son 30 dakikada da fırının ısısını 160 dereceye düşürerek pişirin. Servis etmeden önce soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!

cookiesandcups.com

Kaynak: İdil Yazar

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR