TOP

RENKLİ ATIŞTIRMALIKLAR

Makaron Tarifi

Malzemeler:

  • 80 gram Yumurta Akı
  • 160 gram Toz Şeker
  • 140 gram Badem Unu
  • 50 gram Pudra Şekeri
  • 50 gram Krema
  • 100 gram Beyaz Çikolata

Hazırlanışı:

Kremayı kaynatın, içine çikolatayı koyun, karıştırın, aroma ekleyerek soğumaya bırakın. Yumurta beyazı ve toz şekeri 10 dakika iyice katı kıvama gelene kadar çırpın. Badem Unu ve pudra şekerini karıştırın ve yumurta beyazına ekleyip spatula ile karıştırın. Gıda boyası ile renklendirin. Makaron karışımını, sıkma torbası yardımıyla küçük daireler halinde yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 125 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyelerin arasına hazırladığınız çikolatalı karışımdan sürüp üstüste kapatın.  Afiyet olsun!

thisisanna.co.uk

Kaynak : İdil Yazar

gizema@groupmedya.com