Ana SayfaGenelPRATİK, HAFİF VE LEZZETLİ

PRATİK, HAFİF VE LEZZETLİ

Günlerin uzadığı, havaların ısındığı ve dışarıda daha çok vakit geçirmek istediğimiz zamanlar için pratik, hafif ama bir o kadar da sağlıklı bir yemek tarifi sunuyoruz bu ay. Özlen Çopuroğlu’nun Nohutlu Roka Salatası bahar günlerine uyum sağlayacak ferah ve lezzetli bir alternatif:

Özlen Çopuroğlu

Baharın gelişiyle sağlıklı ve hafif tariflere geri dönmenin vakti geldi. Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir öğün için taze malzemelerle yapılan bu bahar salatası oldukça ideal. Nohut, salata için doyurucu bir temel oluştururken, roka ise nohutun baskın tadını dengeleyen ve ferahlatan, taze bir malzeme oluyor. Mis kokan kiraz domatesler ve taze soğanlar ise salataya ekstra lezzet katıyor. Her şey daha sonra aromatik bir sos ile bir araya getiriliyor. Bu tarifle ilgili en harika şey ise, gerçekten etkileyici görünmesi. Hâlbuki bütün malzemelerin bir araya gelmesi yirmi dakika kadar bir süre içinde gerçekleşiyor. Başka bir deyişle, çok az bir emek karşılığında krallara layık bir yemek yiyebilirsiniz.Ayrıca saklaması çok kolay olan tarifi, bir sonraki gün öğle yemeğinde değerlendirebilirsiniz. İşte salatanın tarifi: 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 roka (istenirse yeşil salata ile de karıştırılabilir), kiraz domates, limon suyu, taze soğanın beyaz kısmı, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz. Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslatılmış ve ertesi gün yumuşayana kadar pişirilmiş, tane olarak bırakılan ve ezilmeyen nohutları kaba alın. Roka ya da istediğiniz yeşillikleri yıkayıp içine ilave edin. Taze soğanın beyaz kısmını incecik doğrayıp salataya katın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölüp ilave edin. Nar ekşisi, sıkılmış limon, tuz ve zeytinyağını birlikte karıştırıp sos yaparak salataya dökün.

Nohutlu roka salatası

Hazırlayan : MERGİM ÖZDAMAR

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR