Ana SayfaGenelPRATİK VE YUMUŞACIK TARİFLER

PRATİK VE YUMUŞACIK TARİFLER

Zeytinli Ekmek Tarifi:

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • İnstant maya (10 gram)
  • Ilık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Siyah zeytin ( 200 gram )
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Unu bir kaba aktarın, instant maya, kekik, tuz ve doğranmış çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin. Bir su bardağı ılık suyu da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Tezgahı unlayıp üzerine aldığınız hamurun üzerine nemli bir bez ile kapattıktan sonra yirmi beş dakika oda sıcaklığında bekletin. Kullanılacak kalıbı yağlayın. Kalıba yerleştirdikten sonra hamurun üzerine nemli bir bez kapatın ve kalıpta mayalanıp kabarması için yarım saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kırk dakika kadar pişirdikten sonra,soğutun, içini çekince kalıptan çıkartın ve bölerek servis edin.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR