TOP

PRATİK TARİFLER

Pratik Kruvasan Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet dikdörtgen milföy,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 tatlı kaşığı sağlıklı Nutella,
  • 1 tatlı kaşığı tahin pekmez,
  • 1 yemek kaşığı file badem,
  • Pudra şekeri,
  • 1 tatlı kaşığı balkabağı püresi,
  • 1 çay kaşığı portakal reçeli,
  • Tarçın,
  • Zencefil,
  • 1 tatlı kaşığı keçi peyniri,
  • 1 tatlı kaşığı Ispanak,
  • Ceviz

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın.Hamurları, bir bıçak yardımıyla yukarıdan aşağıya iki adet üçgen olacak şekilde kesin.Uzun olan kenardan; bıçak yardımıyla birer kesik açın. (Bu işlem, sararken işinizi kolaylaştıracak)Bir kasede ceviz, keçi peyniri ve ıspanağı birleştirin ve elinizle karıştırın. Milföylerden birini önünüze alın.İç malzemeden alın ve hamurun alt kısmına doğru koyun. Ardından, yaptığınız kesikten hafifçe açarak hamuru sarın. Bu aşamada, tezgahı unlarsanız, milföylerin yapışmasını engelleyebilirsiniz.Diğer milföy hamurunun orta kısmına doğru tahin-pekmez sürün. Ardından yine kesikten hafifçe açarak hamuru sarın ve yağlı kağıdın üzerine koyun.Diğer milföy hamuruna çikolatalı fındık kreması sürün ve onu da sarın.Bir kasede balkabağı püresi ile portakal reçeli, tarçın ve zencefili karıştırın.Son milföy hamurunun arasına bu karışımdan koyun ve onu da sarın.Milföylerin üzerine bir fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürün.Tahin pekmezli olanın üzerine file badem serpin.Keçi peynirli olanın üzerine susam serpin.Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin ve 8 dakika pişirin.

landolakes.com

kaynak: idilyazar.com

gizema@groupmedya.com