Ana SayfaLezzetMANOLYA PUDİNG TARİFİ

MANOLYA PUDİNG TARİFİ

Özlen Çopuroğlu’nun anne usulü Manolya Puding tarifi, her kaşıkta lezzeti artan, pratik bir kurtarıcı.

Her puding çeşidini sevenler, elmalı, tarçınlı, kabaklı, muzlu, çilekli, çikolatalı ya da vanilyalı fark etmez diyenler için içerisine katacağınız ekstra malzemelerle kendi damak tadınıza göre şekillendirebileceğiniz bu kolay tarif, anne mutfaklarının kokusunu taşıyor.

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı buğday nişastası

2 çorba kaşığı un

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 adet muz

1 paket bebe bisküvisi

1 paket yulaflı ya da dilediğiniz türde bisküvi

1 kutu süt kreması

Yapılışı:

Öncelikle süte şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edip çırpıcı ile karıştırın. Tatlıya bisküvi de ilave edeceğinizi düşünerek bu aşamada fazla şeker ilave etmeyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına getirip soğutun. Soğuyunca kremayı ekleyip yeniden çırpın. Bir kaba ya da dilerseniz küçük tatlı kavanozlarına soğuk sütle ıslatılmış bebe bisküvilerini dizin. Muhallebiyi üstüne döküp soğutun. 1 paket yulaflı ya da seçtiğiniz bisküviyi un kıvamına getirip tatlının üstüne yayın. Muzu dilimleyerek ikiye bölün, daha da küçültmeden irice bırakarak yarısını içine yarısını üstüne ilave edin. Meyve olarak içine ve dışına arzu ettiğini miktarda çilek, muz, tarçınla pişirilmiş elma, tatlı balkabağı püresi ekleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında soğumaya bırakın ve dilediğinizde lezzetli, güzel bir sohbete dâhil edin.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR