TOP

LEZZETLİ KURABİYELER

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram Un (1 + 1/2 bardak)
  • 1 çay kaşığı Kakao
  • 1 çay kaşığı Karbonat
  • ½ bardak Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 200 gram Şeker (7/8 bardak)
  • 1 adet Yumurta
  • 1 yemek kaşığı Süt
  • 1 yemek kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
  • 1/2 bardak Damla Çikolata
  • Vanilya Özütü

Hazırlanışı:

Tereyağını bir ayaklı miksere alın ve krema kıvamı elde edene kadar çırp.Daha sonra şekeri de ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırp.Sütü, vanilyayı ve ardından yumurtayı da ilave edip biraz daha çırp.1 çay kaşığı gıda boyasını ilave edin ve çırpmaya devam et.Rengi istediğiniz gibi olmadıysa, az miktar daha boya ekleyebilirsin.Unu derin bir kabın içerisine al.Ardından kakao ve karbonatı da ilave edip malzemeleri karıştır.Karışımı mikserin içerisine ekleyin ve tüm malzemeleri bir kez daha çırp.Damla çikolataları da ekledikten sonra düşük ayarda biraz daha çırp.Hazırladığınız hamuru tezgahın üzerine al ve streç film ile kaplayın 1 saat kadar buzdolabında dinlendir.Tezgahın üzerine iki adet fırın tepsisi alın ve üzerlerine yağlı kağıt ser.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve top şeklini verin.Hamurları fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak diz.Tepsileri 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 10 dakika pişmeye bırak.Kurabiyeleri fırından çıkar ve 5-6 dakika oda sıcaklığında dinlendir.

muriellebanackissa.com

gizema@groupmedya.com