Ana SayfaGenelLEZZETLİ DOKUNUŞLAR EŞLİĞİNDE GELENEKSEL BAYRAM TARİFLERİ

LEZZETLİ DOKUNUŞLAR EŞLİĞİNDE GELENEKSEL BAYRAM TARİFLERİ

Çikolatalı Baklava Tarifi

Malzemeler:

  • 1 bardak Şeker
  • 1 bardak Su
  • 1 tatlı kaşığı Limon Suyu
  • 250 gram Bitter Çikolata
  • 1 tatlı kaşığı Tereyağı
  • Portakal Kabuğu Rendesi
  • 8 adet Baklava Yufkası
  • ½ bardak Toz Antep Fıstığı (ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz)
  • 100 gram eritilmiş Tereyağı

Hazırlanışı:

Baklavalık yufkaları paketten çıkardıktan sonra, bir örtünün altında bekletin. Şerbeti için; su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar hafif ağırlaşması için bekleyin.Ardından, hızlıca soğuması için hemen altına buz koyduğunuz bir kasenin içerisine oturtun.Bir tencereye suyu alın ve ısıtın ama fokur fokur kaynatmayın.Çikolatayı derin bir kaseye alın ve içerisine tereyağını da ekleyip sıcak suyun üzerine oturtun.Çikolata eriyince, sıcak suyun üzerinden alın ve içerisine portakal kabuğu rendesini ilave edip güzelce karıştırın.İki adet baklava yufkasını tezgahın üzerine alın ve kalan yufkaların üzerini tekrar kapatın.Eritilmiş çikolatadan alın ve bir kaşık yardımıyla tezgahın üzerine serdiğiniz yufkaların içine bir yayın.Rulo yapacağımız için, kenarlara iyice yayılması önemli.Üzerinden, toz Antep fıstığı serpin ve kenardan gül böreği gibi katlayarak rulo halinde sarıp katlayın.Yufkaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içerisine alın ve üzerlerine her bir tarafına iyice gelecek şekilde eritilmiş tereyağı sürün.Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına pişirin ve yufka güzelce çıtırdayana kadar pişirin.Sıcak baklavaları hafif derin olan bir servis kasesine aktarın.Üzerinden soğuk şerbeti gezdirin ve 5-10 dakika bekleyin. Baklavaları bir servis tabağına alın.Üzerinden biraz daha şerbet gezdirin.Süslemek için yenilebilir çiçek gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

servingdumplings.com

Kaynak : İdil Yazar

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR