TOP

LEZZETLİ ATIŞTIRMALIK SEÇENEKLER

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 140 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil

Hazırlanışı:

Şeker ve tereyağını önce düşük sonra yüksek ayarda çırp. Tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam et. Unu, kabartma tozu, tarçın ve zencefili katıp yoğur.İstenilen kıvama gelince hamuru top haline getir dondurucuda 15 dakika streç içerisinde beklet. Sertleşen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile aç, kalıplarla kes.Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak diz.180 derecede ısıttığın fırında on iki dakika pişir.Soğuyunca servis edebilirsin.

simplyrecipes.com

gizema@groupmedya.com