TOP

KAHVENİZİN YANINA RENK KATACAK TARİFLER

Scone Tarifi

Malzemeler:

  • 350 gram un
  • 85 gram tereyağı
  • 175 ml.s üt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 adet portakal (kabuğu rendelenecek)
  • 1 adet yumurta(üzeri için)

Hazırlanışı:

Un tereyağı ve şekeri kap içerisinde karıştırın. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Portakal kabuklarını rendeleyin ve unlu karışıma ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar yoğurma işlemini yapın. Hamuru sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yumurtayı çırpın. Hazır kurabiye hamuruna istediğiniz şekilleri verin ve on beş dakika pişirin.

sweetandsavorybyshinee.com

gizema@groupmedya.com