TOP

İTALYAN MUTFAĞINI SEVENLER İÇİN TARİFLER

Mantarlı Tortellini Tarifi

Malzemeler:

Mantar Dolgusu

  • Mantar 450 gr
  • Soğan 150 gr
  • Sarımsak 5 diş
  • Krema 450 ml
  • Maydonoz 1/2 bağ
  • Taze kekik 1 dal
  • Z.yağ 15 ml
  • Tereyağ 220 gr( clarife yağ için)
  • Parmesan 80 gr

Makarna Hamuru

  • Mantar 450 gr
  • 700 gr semolina
  • 25 ad yumurta sarısı
  • 2 ad yumurta
  • 10 ml Z.yağ
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle semolina unu kullanmamızdaki sebep; makarna da aldente yapısını yani biraz daha dişimize gelmesini ve sosla birleşmesini istiyoruz. En güzel glutenik ve elastik yapıyı semolina unundan yani irmik unundan alıyoruz.
  • Derin bir kap içerisine aldığımız semolina ununun ortasını bir kaşık yardımı ile açıyoruz ve ortasına 25 tane yumurtanın sarısını ve 2 adet tüm yumurta kırıyoruz.
  • Arından 10 gr kadar tuz ve elastik yapıyı korumamız için zeytinyağını ekleyip yoğuruyoruz.
  • Cramble hamur kıvamına benzer bir kıvam alana kadar ve yumurta ile un iyice iç içe geçene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra hamuru bir tezgah üzerine alıp normal bir hamur yoğururmuş gibi değilde kenarlardan merkeze doğru bastırarak devam ediyoruz.
  • Ortalama 20-15 dk sonunda kıvama gelen hamuru hava almayacak şekilde bir streç filme sarıp 24 saat bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.
  • Diğer yandan 500 gr tereyağını eşit şekilde kesip tavada eşit şekilde erimesini sağlıyoruz ve içerisindeki süt proteini ayrışıcak tavaya koyduğumuzda.
  • Çıkan tortuları biraz yakmak istiyoruz ki biraz daha leziz ve aroması çıkmış olsun.
  • Bu arada makarna ve soğanları olabildiğince en ince ve küçük şekilde doğruyoruz.
  • Kaynayan tereyağını golden brown diye tabir ettiğimiz bir şekilde renk alana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz ve iki tutam tuz ekliyoruz.
  • İstediğimiz kıvama gelen tereyağını başka bir tencereye bir süzgeçten geçirerek süzüyoruz.
  • Farklı bir tavaya zeytinyağını ve küçücük kestiğimiz soğanları ekleyip soğanlar biraz renk alana kadar kavuruyoruz.
  • Sarımsak kekik saplarını ve mantarlı ekleyip soteleme işlemine devam ediyoruz.
  • Mantarlarda piştikten sonra içerisine krema ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Mantarların yarısını ayrı bir sos tavasına alıp içerisine bir miktar daha krema koyup blend edicez ve bunu sos olarak kullanıcaz.
  • Hamuru hazırlamak için ortadan ikiye kesip kestiğimiz yarım hamurları iki üç parmak kalınlığında ay şeklinde kesiyoruz.
  • Ve makarna makinesinden istediğimiz inceliğe ulaşana kadar geçiriyoruz.
  • Hazır olan makarna hamurlarının içerisine yan yana ve alt alta sırayla mantarlı sosumuzdan ekleyip hamurları kapatıyoruz.
  • Daha sonra tortellini şeklini verecek şekilde kesiyoruz. Suda haşlayıp pişiriyoruz.
  • pişen tortellini makarnaları farklı br tavada hazırlamış olduğumuz tereyağının bir kısmında kızartıyoruz.
  • Tabağın içerisine ayırmış olduğumuz mantar sosunu üzerine makarnayı ekliyoruz. Üzerine biraz tereyapı gezdiyoruz ve üzerine incecik kıyılmış maydonoz ve parmesan peynirini ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
orwhateveryoudo.co

Kaynak: İdil Yazar

gizema@groupmedya.com