TOP

HAFİF FIRIN LEZZETLERİ

Fırında Levrek Tarifi

Malzemeler:

  • 6 dilim fileto levrek
  • 100 gram arpacık soğan
  • 200 gram cherry domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Sadece derisi üzerinde kalan fileto levrek balıklarının kılçıklarını ayıklayın.Arpacık soğanları kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın. Cherry domateslerin sap kısımlarını ayıklayın.Sarımsakları incecik dilimleyin. Fileto levrek dilimlerini deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Küçük boy bir fırın tepsisine aldığınız balıkların arasına arpacık soğanları ve sarımsak dilimlerini yerleştirin. Cherry domatesleri üzerlerine serpin. Son olarak zeytinyağı eklediğiniz fileto levreklerin üzerini yağlı kağıt ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.Geniş bir spatula yardımıyla bütün halde servis tabağına aldığınız fileto levrekleri, incecik kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

gizema@groupmedya.com