Ana SayfaLezzetGerçek Bir Yılbaşı Lezzeti Yaratmak İsteyenler İçin Leziz Bir Kaz Tarifi

Gerçek Bir Yılbaşı Lezzeti Yaratmak İsteyenler İçin Leziz Bir Kaz Tarifi

29 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük gastronomi fuarı Sirha İstanbul 2018’in en çok dikkat çeken etkinliği Omnivore (Mutfakta yaratıcılık festivali) olacak.

Yenilikçi şeflerle avangart ve alternatif bir yaklaşım sunan Omnivore’un en temel amacı yerel lezzetleri, lokal ürünleri kullanarak, ön plana çıkarmak ve yeni yetenekler, kültürler ve teknikler ile Omnivore mutfak sanatının şartlandırılmış tanımlarını yıkmak. Dünyaca ünlü davetli şefler arasında bulunan ve Kanada’nın en iyi restoranları arasında gösterilen Candide’den John Winter Russel’ın tarifine göz atıyoruz. 

 

Bu yemek restoranda en çok sevilenler arasında. Candide’de Christmas zamanı çok rastlayacağınız bir yemek. Hem kolay hem de çok lezzetli!

Kaz, yaban elması, soğan

Bir kırpılmış kaz göğsü

400 gram yaban elması

Bir avuç kekreyemiş meyvesi

20 küçük frenk soğanı

200 gram tereyağı

Tuz

Ayçiçek yağı

Elma sirkesi

 

Yaban elması sosu:

Elmaları bir borcama yerleştirin. Biraz su ekleyin ve 200 derecelik fırında elmalar yarılana kadar pişirin. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra hala ılıkken tereyağını ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Sıcakta tutun.

 

Soğanlar için:

Soğanların kabuğunu ayıkladıktan sonra ikiye bölün ve yağ ve tuz ekleyin. Daha sonra her iki tarafını da kızartın. Daha sonra küçük bir kapta sıcakta saklayın. Ardından soğanları yapraklarına ayırın ve biraz sirke ve tuz ile tatlandırın.

Kaz için:

Göz kararı kazı tuzlayın. Tavada her iki tarafını da kızartmaya başlayın. 30-40 saniyelik aralıklarla etinizi düzenli olarak çevirin ve yağı içinden çıkana kadar bu işleme devam edin. Etiniz yaklaşık 20 dakikada pişecektir ancak mükemmel bir sonuç elde etmek için buna devam edin.

Kaz etinizi dinlendirdikten sonra dilimlere kesin. Yer elması sosunu tabağa koyun ve üzerine eti ekleyin. Kekreyemiş meyvelerini biraz tereyağında çevirdikten sonra pişirmiş olduğunuz soğanların içine atın. Yemeğiniz servise Hazır!

 

 

HENRI GUITTET HAKKINDA:

Mühendislik ve Ticaret okulundan mezun olan Guittet, kariyerinin başlarında finans sorumlusu olarak çalıştıktan. Daha sonraları dondurmaya olan tutkusunu keşfederek, Pastacılık diploması alıyor ve 2012 yılında da ‘Ice Truck’ konseptini yaratıyor ve ardından Paris’te Glazed isimli kafeyi açıyor. Zanaatkar dondurmalar yapan Guittet kullandığı değişik aromalar ile ününü artırıyor. Mevsim ürünleri, yerel ürünleri kullanan Guittet klasik reçeteleri orijinal bir şekilde sunuyor: Cococaine (Hindistan Cevizi  sorbe ve Asya limonu), Dirty Berry (Frambuaz sorbe, yeşil limon ve sumak), Tokyo Mojito (Rom sorbe, nane ve limon), Dark Side (çikolatalı dondurma, akçaağaç şurubu, kakao çekirdiği tozu), Grog’n Roll (Portakal sorbe, Viski, Biber), Highway to Ale (Biralı dondurma), Orange Mecanique (Portakallı sorbe, Campari ve Balzamik sirkesi).

 

 

 

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR