Ana SayfaGenelGELENEKSEL TATLARA LEZZETLİ EKLENTİLER

GELENEKSEL TATLARA LEZZETLİ EKLENTİLER

Portakallı Un Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gram tam buğday unu
  • 1 adet portakal
  • 75 gram dut unu
  • 100 gram fındık
  • 250 ml süt
  • 250 ml su
  • 75 gram tereyağı

Hazırlanışı:

İrice çekilmiş fındıkları tereyağında kavurun. Tam buğday ununu ekleyin ve kısık ateşte güzelce kavurmaya devam edin. Portakal kabuğu rendesi, dut unu, süt ve suyu bir sos tenceresinde ısıtın. Sıvı karışımı yavaşça una ekleyip karıştırın ve çektirin. Helvayı demlendirdikten sonra servis edin.

kaynak: Sedef İybar

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR