TOP

GELENEKSEL ŞERBETLİ TATLILAR

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy ayva
  • 16 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil

Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye ayırın. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker koyun. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık dört su bardağı su ekleyin. Şerbet rengi ve aroması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbeti üzerlerine dökün. Ilık ya da soğuk olarak,isteğe bağlı olarak kaymak ile servis edebilirsiniz.

seda@mayadijital.com