TOP

GELENEKSEL MUTFAK LEZZETLERİ

Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 600 gram bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 adet karanfil

Hazırlanışı:

Kullanacağınız bal kabağının kabuklarını soyun ve dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin. Bal kabağı dilimlerini iyice yıkayın ve tencereye yerleştirin. Toz şekeri ve karanfilleri üzerine serpiştirin,bir saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.Orta ateşte elli dakika pişirin.Bal kabakları tamamen suyunu çekince ve ılık hale gelince dikkatli bir şekilde servis tabağına alıp, ince çekilmiş ceviz içi ile servis edebilirsiniz.

gizema@groupmedya.com