Ana SayfaHayatın İçindenGELECEĞE IŞIK TUTAN TASARIMLAR

GELECEĞE IŞIK TUTAN TASARIMLAR

Zorlu Tekstil’in AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği TAÇ Inova, hayatı kolaylaştırmak amacıyla son teknolojilerin ışığında tasarlanan inovatif ürün gruplarını genişletiyor.

Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak

Günümüzün en önemli konularından biri de sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm. Bu iki konu üzerine düşünmeyen markaların gelecekte başarı olma şansı artık çok düşük. Zorlu Tekstil, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda geliştirdiği kalite, standartlar ve uygulamalar sayesinde bugün dünya devleri ile inovatif iş ortaklığı yapmakta. Taç Inova, bu çalışmalar sonucu ortaya çıktı.

Taç Inova koleksiyonunda hangi ürünler yer alıyor?

Çiğdem Solak: Koleksiyona bu yıl ilk kez Evteks Fuarı’ında tüketici ile buluşturduğumuz pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile elde edilen Reborn perdeler ve yine pamuk ve tencel ipliklerin geri dönüştürülmesi ile elde edilen Reborn nevresim takımlarını ekledik. Bunların yanı sıra sürdürülebilir Okaliptus ormanlarındaki ağaçlardan ürettiğimiz Tencel, son teknolojilerle geliştirilmiş apresi sayesinde lekelerin üzerinde tutunmasını önleyen ve kendini sadece gün ışığı veya yapay ışıkla temizleyebilen stor ve kumaş perdeler, organik kumaşlı nevresim takımları, doğal kristal poliol teknolojisiyle üretilen, cildin serin hissetmesini sağlayan ve ısı transferini ayarlayan pike, sürdürülebilir bambu ağaçlarından elde edilen, bambu elyafının cilde dost dokusu ile üretilen Bamboo, dünyanın en sakin ve dinlendirici yerlerinde bulunan negatif iyonlarla pozitif bir uyku deneyimi sunan Ion Therapy nevresim koleksiyonu, antimikrobiyal hastane kumaşları ve silinebilir özel kumaştan üretilen mutfak koleksiyonları, bizim teknolojiden beslenen sürdürülebilirlik yaklaşımımızın ürünlerimize bir yansımasıdır.

Kullandığınız malzemeler hangileri?

Ç. Solak: TAÇ Inova koleksiyonunda akıllı teknolojilerle şekillendirilen, insan sağlığıyla dost, sürdürülebilirliği hedefleyen yenilikçi malzemeleri kullanıyoruz. Bu malzemeleri, insanların yaşamını iyileştirirken daha sürdürülebilir bir gelecek için tercih ediyoruz. Geri dönüştürülebilen pamuk ve tencel iplikleri, yine Okaliptus ormanlarındaki ağaçlardan üretilen iplikler, boyası dâhil tüm malzemeleri organik olan nevresim takımları, antimikrobiyal kumaşlar, pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile elde edilen perdeler bu konudaki en güncel örneklerimiz arasında yer alıyor. Hazırladığımız koleksiyonlarımız ile çevresel sürdürülebilirliği destekliyoruz. Sadece üretimde değil, proseste de sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Kurduğumuz geri kazanım tesisleri sayesinde, 1 kg pamuklu kumaş üretiminde dünya ortalaması 120 lt su iken, Zorluteks olarak 1 kg pamuklu kumaşı 80 lt ortalama su ile üretiyoruz. Ayrıca dijital baskı makinalarımız sayesinde daha az su kullanarak daha hızlı ve çevreci bir üretim yapabiliyoruz.

Taç Inova ürünleri, Zorlu Tekstil’in Ar-Ge ve Tasarım merkezlerindeki deneyimli mühendis ve tasarımcı ekipleriyle hayata geçiriliyor. Ekolojik bir üretim anlayışına sahip olan marka, GOTS (Global Organic Textile Standards) ve OEKO TEX belgeleri ile çevreci duruşunu kanıtlıyor.

Kullanıcının çevre dostu ürünleri tercih etmesi için nasıl tanıtımlar yapılması gerekiyor?

Ç. Solak: Öncelikle bu konuda sektörel anlamda ön yargıları ortadan kaldıracak, tüketicileri bu ürünleri kullanmaya teşvik edecek bir iletişim dilinin ve söylem birliğinin olması gerektiğine inanıyoruz. Markaların vaatlerinde samimi bir dil benimsemesi önemli. Sektör ne olursa olsun, kullancılar artık çok bilinçli.

Hazırlayan : ÇİĞDEM HASANOĞLU

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR