EGE RUHU

Oteli yeniden ele alırken bizi besleyen şeyler de tam olarak bunlar… İlk yıl buradaki hayatı gözlemleyip, ihtiyaçlarına yönelik bir değişime odaklandık. Sadece Ayvalık’ta bulunan mevsimine göre yerel lezzetleri paylaşmayı, paylaştıkça çoğalmayı, içtenlikli sohbeti ve huzuru yaşatabilmeyi hedefledik” cümleleriyle özetliyor bakış açılarını Özge Sabuncu. Dekorasyondan mutfağa dek otelin tamamına sadelik ve samimiyet duygusu hâkim. Mutfakla iletişimi olan ana salon, merdivenle üst kat odalarına açılan, kitap ve dergilerin yer aldığı sakin bir oturma alanı olarak düşünülmüş. İskeleye bakan bar ve restoran bölümü ise, yaz-kış denizin mavisiyle gün ışığını bir arada sunuyor. Buradaki 70’li yıllardan esinlenen ahşap oturma grubu, Sabuncu çiftinin özel tasarımı. Odaların her biri de aynı sadelikte dekore edilmiş. Sızmahan, Ayvalık’ta sıklıkla karşılaştığımız balık ve meze ağırlıklı restoranlardan farklılaşan mutfağıyla da dikkat çekiyor. Mutfağın başında, yerelliği ve yerel tatları önemseyen Şef Hande Solakoğlu var. Menü oluştururken yereli, mevsimsel seçimler ile bütünleştiren Solakoğlu, aslında Ege mutfağının dışında gibi gözükse de yarattıklarında popüler olanın aksine bu coğrafyaya özgü unutulan lezzetleri soframıza taşıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR