EGE RUHU

 

YÜZ YILLIK ZEYTiN YAĞI FABRiKASINDAN DÖNÜŞTÜRÜLEREK GÜNÜMÜZE ULAŞAN SIZMAHAN, DEKORASYONU VE MUTFAĞIYLA SADELiK ANLAYIŞINA VURGU YAPIYOR.

Daracık parke taşlı sokaklarından üçgen alınlıklı Rum evlerine ve papalina tavadan meze kültürüne Ayvalık her daim kendi ruhunu saklıyor. Son bir kaç yıldır bazı yenliklere ev sahipliği yapan Ayvalık’ta seramik başta olmak üzere tasarımın farklı alanlarında pek çok üretim yapılıyor. Açılan yeni mekânlar alışılagelmiş mutfak ve konaklama anlayışının dışında seçenekler sunuyor. Özge ve Sinan Sabuncu çiftinin işlettiği Sızmahan da bu yeni hareketin güzel bir parçası. Taş mimari karakterini yansıtan bina, yaşı 100’ü geçmiş bir zeytinyağı fabrikasıymış orijinalinde. Yapılan restorasyonla 10 odalı bir butik otel ve restorana dönüştürülmüş. “Yaz ayları dışında da İstanbul’dan kaçtığımız bu sevimli kasabaya her gelişimizde çok severek konakladığımız Sızmahan’da, işletmeci olarak ilk gün heyecanıyla üçüncü yılımıza giriyoruz bu sezon. Ayvalık geçirdiği mübadeleyi kendi adına avantaja çevirebilmeyi başarmış, bundan beslenen, onca tüketim çılgınlığına rağmen ruhunu ve karakterini korumayı başarmış bir yer. 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR