Ana SayfaLezzetBALKABAKLI MUSKATLI KEK

BALKABAKLI MUSKATLI KEK

Mutfaktan yayılan kek kokusunu özleyenler, portakallı, limonlu, havuçlu kekten sıkılıp yeni tarifler arayanlar… Hem lezzetli hem de sağlıklı balkabağını muskatla buluşturan Özlen Çopuroğlu’nun bu pratik tarifi, rutin temponuz dışında nefes aldığınız o güzel anlar için ideal.

Mevsimsel beslenmenin önemine inananlar için hafif ve faydalı bir seçenek olan balkabağını öğünlerimize dâhil etmenin tam sırası. Özlen Çopuroğlu’nun Balkabaklı Muskatlı Kek tarifi paylaştıkça lezzeti artan, kolay bir kurtarıcı. Her kek tarifinde olduğu gibi yumurta dâhil tüm malzemelerin buzdolabından çıkarılmış halleri yerine oda sıcaklığında bekletilerek kullanılması önemli bir püf noktası. Tarif için gerekli olan malzemeler sırası ile şöyle: 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı balkabağı püresi, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (aktarlarda, doğal ürünler satan yerlerde ya da marketlerde bulabilirsiniz), yarım limon kabuğu rendesi, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya.

Öncelikle balkabağı püresini yapmak için bir ince dilim kabağı doğrayın ve üzerine yarım bardak su koyarak kabaklar iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin. Pişen kabağı blender ile püre haline getirin. Dilerseniz püreyi cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ederek daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz. Püreniz hazır ise derin bir kaba yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyin ve mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra püre de dâhil, un, ceviz, tarçın ve muskat haricindeki tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Unu süzgeçle eleyerek azar azar koyun ve karıştırın. Son olarak ceviz, tarçın ve muskat ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına dökün. Yaklaşık 10 dakika kadar önceden 200 derecede ısıtılmış fırının ayarını 160 dereceye indirip kekin üstü kızarana kadar pişirin. Keki fırından çıkarınca kalıp içinde ılımaya bırakın. Hafif soğuduğunda ise kalıptan yavaşça çıkartın ve ilk dilimi kendinize ayırın.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR