Ana SayfaGenelAYIN TARİFİ : KİNOALI KABAK MÜCVER TARİFİ

AYIN TARİFİ : KİNOALI KABAK MÜCVER TARİFİ

Mutfak tezgâhlarımızı sonbahara açtığımız bu günlerde, sağlıklı ve besleyici bir öğün arayanlara Özlen Çopuroğlu’nun kolay ve pratik Kinoalı Kabak Mücver tarifini öneriyoruz.

Vakit bulamamaktan yakınıyorsanız eğer bu zahmetsiz ve doyurucu mücver tarifi sizi hazır gıdalardan uzak tutmak için bekliyor. Yoğun iş temposunun giderek arttığı bu dönemi taze birkaç kabak ve sihirli kinoa ile lezzetlendirebilirsiniz. Tarif oldukça kolay. Malzemeler ise sırasıyla şöyle: 3 adet kabak, 3 dal taze soğan, 3 yumurta, 1 çay bardağı kırmızı ya da beyaz türden kinoa, 4 çorba kaşığı un (dilerseniz mısır unu ile buğday ununu karıştırabilirsiniz), tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve isterseniz çay kaşığının ucu ile çok az kimyon ve zeytinyağı. Öncelikle yıkanmış kinoayı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca yumuşaması için 10 dakika yeterli olacaktır. Kabakları rendenin kalın tarafı ile kabuklarını soymadan rendeleyin. Suyunu salmaması için bekletmeden yeşil soğanı da kabakların içine doğrayın ve tuz, karabiber, kırmızı pul biber, dilerseniz çok az da kimyon ekleyin. Aynı kaba haşlanmış kinoayı ve çırpılmış yumurtaları ilave edin. Son olarak unu ekleyin ve harcı karıştırın. Yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine boşaltın. Üzerine biraz zeytinyağı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üstü börek gibi kızarana kadar pişirin. Kinoalı fit mücveriniz böylelikle hazır olacak.

Derleyen : JULEN TUNÇ

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR